Arnhem - Het Arnhemse Broek

Contact

Arnhem - Het Arnhemse Broek

Welkom bij Het Fort - locatie Arnhemse Broek!


Kindercoach Maria: 'We hebben een mooie buitenruimte waar we vrij spelen met gevarieerd spelmateriaal, van ballen en hoepels, tot het maken van een eigen hindernisbaan. De binnenruimte is knus en praktisch. De kasten staan vol met knutselmateriaal en LEGO en aan het keukenblok maken we fruit klaar of bakken we iets lekkers voor onze verjaardagen. Aan de muur hangen de foto’s van de deelnemende kinderen in een boom. Dit laat ons zien dat we bij Het Fort Arnhem verder mogen groeien in de dingen die we al heel goed kunnen en dat we de ruimte krijgen om vaardigheden te leren die we nog moeilijk vinden. Welkom op Het Fort in Arnhem!'

Wat is Het Fort?

De naam ‘Het Fort’ staat voor veiligheid, bescherming en kracht. Het Fort geeft kinderen die in een kwetsbaar gezin opgroeien een steun in de rug in een veilige omgeving. Het is ons doel dat zij niet alleen met hun hoofd maar met hun hele hart weten: ‘Ik ben waardevol. Ik doe ertoe. Ik heb de wereld iets te bieden.’ Onze droom: ieder kind een kansrijke toekomst! We geloven dat (voor)oordelen veel kapot maken en daarom is ieder kind bij ons welkom. We hebben respect voor de keuze, levensovertuiging en opvattingen van ieder kind en ouder die wij ontmoeten.

Voor wie is Het Fort?

Voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar; groep 5, 6 en 7 van de basisschool.

Wat doen we?

Twee middagen in de week – ongeveer drie jaar lang - komen de deelnemende kinderen na schooltijd naar Het Fort. Samen gaan we spelen, knutselen, bakken, sporten en huiswerk te maken. Ook organiseren we uitjes, bieden we workshops aan en werken we zoveel mogelijk samen met lokale kunstenaars, muzikanten, sporters en theatermakers om de kinderen een breed aanbod aan activiteiten aan te bieden. Elke Fort-middag krijgen de kinderen gezonde voeding aangeboden. De groepen bestaan uit maximaal 15 kinderen.

We hebben een pedagogisch programma ontwikkeld dat dat draait om het verkrijgen van levensvaardigheden; de ‘Fort Skills’. Deze skills zijn bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid en eigenwaarde. Vaardigheden die ze nodig hebben om gezond en positief in het leven te staan. Lees meer over onze methode.

Onze coaches en vrijwilligers

We hebben professioneel opgeleide kindercoaches in dienst. Zij bepalen het programma en leiden de groepen. Zij worden daarbij ondersteund door vrijwilligers, zodat er voldoende tijd is om persoonlijk contact te hebben met alle kinderen en hen de begeleiding te geven die aansluit bij hun ontwikkelingsbehoefte. Coaching gesprekken met de kinderen houden we meestal gewoon tijdens het spelen, de maaltijden en de activiteiten in een informele setting. We werken graag talentgericht en geloven in persoonlijke aandacht en begeleiding over meerdere jaren.

Vrijwilligers zijn belangrijk voor Het Fort. We werken graag samen met vrijwilligers met diverse achtergronden. Het is een pre als zij uit dezelfde wijk komen als de kinderen, omdat zij weten wat er speelt in de wijk en zo op hun manier kunnen meebouwen aan een vertrouwensband met de kinderen. 

Aanmelden bij Het Fort

Via de school van de kinderen, een wijkteam of andere maatschappelijke instantie kunnen kinderen gratis bij Het Fort worden aangemeld. In een kennismakingsgesprek met het kind en de ouder/opvoeder, bekijken we samen of de behoefte van het kind en hulpaanbod van Het Fort bij elkaar passen.

 

Ali vindt het moeilijk om vrienden te maken maar op Het Fort leert hij Dylano kennen.
Lees het hele verhaal van Ali
Kindercoach

‘Deze kinderen zijn zo leuk en waardevol. Het is gaaf om kinderen te mogen helpen en een veilige plek te geven. Onvoorwaardelijke acceptatie en liefde, dat is het belangrijkste. Dat zijn ze van huis uit niet altijd gewend. Een jongen probeerde ons boos te krijgen, dat is gedrag dat hij kent en waar hij vertrouwd mee is. Hij deed echt zijn best, maar het lukte hem niet. Twee weken geleden zei hij: “Ik geef het op. Jullie worden gewoon niet boos, ik mag altijd terugkomen.” Hij is nu veel rustiger en voelt dat hij veilig is bij ons.’

“Hoe vaak je ook wegloopt je mag altijd weer terug komen.”
Maria Derksen
Contact

Arnhem - Het Arnhemse Broek
Le Mairehof 20
6828 RB Arnhem
mariaderksen@hetfort.org
06 – 463 44 211