Het verhaal van Yara

Het verhaal van Yara

‘Papa en mama mopperen veel op mij. Ze vinden dat ik beter mijn best moet doen op school. Ik moet altijd huiswerk maken en mag thuis niet spelen. Maar school vind ik heel moeilijk. Ik snap het niet goed en ben bang als er weer een toets komt. Mama wordt boos als het niet goed gaat. “Het wordt niks met jou”, zegt ze dan.

Sinds een paar weken kom ik bij Het Fort. Ik vind het best leuk, maar ben bang dat ik iets fout doe. Ze vinden mij hier vast lastig, thuis is het ook nooit goed genoeg. Ik wil wel praten hierover met de kindercoach van Het Fort, maar dat lukt niet. Ik weet niet wat ik moet zeggen... en dus word ik boos. Ik gooi met spullen en ik schreeuw dat ik nooit meer terug wil komen. 

Voor de kindercoach maakt dat niks uit. Ik mag steeds terugkomen en meedoen met de spelletjes. Ze wordt gewoon niet boos. Ik hoef hier niet alleen maar stil te zitten, maar ik speel ook met de lego. De kindercoach vertelt me dat ik niet boos hoef te worden als ik iets niet leuk vind, maar dat ik het tegen haar mag zeggen. Ze is best lief voor mij. Vanmiddag ga ik vóór school nog even naar haar toe om haar te zeggen dat ik niet ga komen vanmiddag. Ze moet niet denken dat ik doe wat zij wil. Ik zeg dat ik niet kom, maar als het tijd is voor Het Fort ga ik er, denk ik, toch wel heen.’